Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa

Sałatka ryżowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 725 Ocena: 48498

Dodano:

Odsłon: 7885

Spokojnie może posłużyć jako lekkie śniadanie czy kolacja. Sycąca, ale zarazem niskokaloryczna, zdrowa sałatka. Polecam!

Składniki

  • ryż brązowy 200g
  • seler naciowy 1 sztuka
  • czerwona cebula 1 sztuka
  • jogurt naturalny 250g
  • sól, pieprz biały mielony
  • tabasco 2 łyżeczki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu (użyłam ryżu w torebce), wystudzić. Selera pokroić na drobne kawałki,cebulę w kostkę. Warzywa wymieszać z zimnym ryżem, przyprawić solą, białym pieprzem oraz tabasco. Całość zalać jogurtem naturalnym, dobrze wymieszać.

    Uwaga: Jeżeli nie lubicie ostrych smaków, tabasco można pominąć. Fanom majonezu, którzy nie liczą kalorii proponuję wymieszać jogurt z majonezem. Sałatka będzie równie smaczna.


    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń