Sałatki Przepis na:
Sałatka ryżowa z jajkiem


Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 529
Dodano: 31.01.2018
Odsłon: 14056
Składniki
- 1 torebka ryżu
- 1 puszka tuńczyka
- 4 jajka
- 1/2 czerwonej papryki
- 2 cebulki dymki ze szczypiorem
- 5 plasterków sera żółtego
- 2-3 łyżki majonezu
- sól morska do smaku
- świeżo mielony pieprz do smaku
5-6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko, odcedzić z wody, zostawić do wystudzenia.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę, tak samo cebulę dymkę, paprykę i ser żółty.
2. Wszytko razem połączyć w misce, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, wymieszać z majonezem, schłodzić i podawać.
Smacznego!
Komentarze do przepisu (0)