Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z jajkiem

Sałatka ryżowa z jajkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 529

Dodano:

Odsłon: 14056

Bardzo smaczna, z łatwo dostępnych składników sałatka na świąteczny stół i nie tylko

Składniki

  • 1 torebka ryżu
  • 1 puszka tuńczyka
  • 4 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorem
  • 5 plasterków sera żółtego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól morska do smaku
  • świeżo mielony pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku na sypko, odcedzić z wody, zostawić do wystudzenia.
    Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić w kostkę, tak samo cebulę dymkę, paprykę i ser żółty.
    2. Wszytko razem połączyć w misce, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem, wymieszać z majonezem, schłodzić i podawać.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń