Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółciutka i pachnąca curry sałatka ryżowa z mięsnym dodatkiem i odrobiną słodyczy w postaci ananasa i rodzynek. Bardzo smaczna.
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1653
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 547
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1250
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1653
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 547
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Składniki
Ryż gotujemy wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzamy. Przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy około 1 łyżeczką przyprawy curry. Mieszamy.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki (w kostkę lub na cienkie paseczki). Przekładamy do miski i oprószamy solą, pieprzem oraz niewielką ilością curry. Odstawiamy na około 20-30 minut do lodówki, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju. Studzimy.
Osączonego z zalewy ananasa kroimy w drobną kostkę. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Po upływie około 2-3 minut odcedzamy.
Majonez doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Odstawiamy do schłodzenia.