Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żółciutka i pachnąca curry sałatka ryżowa z mięsnym dodatkiem i odrobiną słodyczy w postaci ananasa i rodzynek. Bardzo smaczna.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5756
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 269
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 821
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5756
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9565
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 269
Składniki
Ryż gotujemy wg instrukcji podanej na opakowaniu. Odcedzamy. Przekładamy do miski. Skrapiamy sokiem z cytryny i obsypujemy około 1 łyżeczką przyprawy curry. Mieszamy.
Mięso kroimy na mniejsze kawałki (w kostkę lub na cienkie paseczki). Przekładamy do miski i oprószamy solą, pieprzem oraz niewielką ilością curry. Odstawiamy na około 20-30 minut do lodówki, a następnie smażymy na rozgrzanej patelni, na niewielkiej ilości oleju. Studzimy.
Osączonego z zalewy ananasa kroimy w drobną kostkę. Rodzynki zalewamy wrzącą wodą. Po upływie około 2-3 minut odcedzamy.
Majonez doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru. Łączymy z pozostałymi składnikami sałatki. Odstawiamy do schłodzenia.