Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z soczewicą i ananasem

Sałatka ryżowa z soczewicą i ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1356

Dodano:

Odsłon: 965

Sałatka którą można się zajadać i nie mieć wyrzutów sumienia. Wykorzystałam paprykę konserwową, soczewice gotowaną na parrze i ananasa oraz ryż trzy kolory. Zrobimy ją bardzo szybko kiedy spodziewamy się gości i nie tylko.

Składniki

  • 1 puszka soczewicy gotowanej na parze
  • 5 plastrów papryki konserwowej
  • 1 woreczek ryżu trzy kolory
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 1/2 ananasa świeżego
  • natka pietruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka jogurtu greckiego
  • 5 pomidorów suszonych
  • sól, pieprz
5-6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Woreczek ryżu przekładam do garnka i gotuję jak jest na opakowaniu napisane.Przekładam do miski i studzę. Tuńczyka i soczewicę odsączam z zalewy, paprykę kroje w kostkę. Ananasa obieram, wycinam niejadalny środek i kroję w kostkę. Pomidory też kroję. Składniki przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, jogurt, majonez, natkę i mieszam.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń