Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ryżowa z surimi

Sałatka ryżowa z surimi

Autor:

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 1001

Dodano:

Odsłon: 507

Sałatka na co dzień i od święta, prosta i smaczna.

Składniki

  • 1 szklanka ryżu
  • woda do gotowania ryżu
  • 1 biała część pora
  • 3/4 puszki kukurydzy konserwowej
  • 150 g paluszków krabowych surimi
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka sosu 1000 wysp
  • 4 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sałatka ryżowa z surimi

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonym wrzątku na sypko. Odcedzamy i studzimy.

    Por kroimy w ćwierć plasterki, a surimi w dużą kostkę, dodajemy do ryżu razem z kukurydzą i koperkiem, mieszamy.

    Majonez mieszamy z sosem 1000 wysp i również dodajemy do ryżu, całość dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Przed podaniem schładzamy w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń