Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę sałatkę ryżową możesz śmiało zabrać jako lunch do pracy lub podać na rodzinną kolację, czy imprezę. Jest szybka w przygotowaniu i niedroga. Dodatek pora nadaje jej lekko pikantnego smaku. Jeśli nie przepadasz za ostrymi potrawami, przelej pora wrzącą wodą, osusz i dopiero wówczas dodaj do sałatki.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 228
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 49
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 228
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Paprykę umyj, pozbądź się gniazda nasiennego i pokrój w kostkę. Pora przekrój wzdłuż i posiekaj w półplastry.
Szynkę posiekaj w niewielką kostkę.
Do miski przełóż ugotowany i przestudzony ryż, pokrojoną paprykę, pora i szynkę. Dodaj groszek konserwowy i całość dokładnie wymieszaj.
Przygotuj sos. Do małego słoiczka wlej oliwę i sok z cytryny. Wsyp zioła prowansalskie, sól oraz pieprz. Zakręć pokrywkę i energicznie wstrząśnij kilka razy słoikiem.
Gotową sałatkę polej sosem tuż przed podaniem.