Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na wykorzystanie nadmiaru ryżu. Sałatka kolorowa i do syta, zapraszam::
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13288
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3952
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 13288
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 57
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 3952
Składniki
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Sałatkę posiekać z grubsza. Przełożyć do miski, dodać ryż. Ogórka rozkroić wzdłuż na pół i wydrążyć gniazda nasienne, resztę pokroić w dużą kostkę. Pomidory przekroić w ćwiartki i także wyjąć gniazda nasienne. Pokroić. Dodać do miski.
Paluszki serowe oraz kiełbaski pokroić w plasterki. Większe rzodkiewki pokroić w ćwiartki, mniejsze na połówki. Wymieszać składniki sałatki wraz z przyprawami.
Do małej miseczki przełożyć majonez, ketchup oraz zalewę z ogórków. Wymieszać, dodać do sałatki i po raz ostatni wymieszać. Odstawić do lodówki na co najmniej pół godziny. Smacznego.