Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 127
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 127
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Pierś kurczaka umyć, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Usmażyć na łyżce masła, ostudzić. Pokroić na małe słupki. Sałatę podzielić na listki, opłukać. Winogrona opłukać, osuszyć, oddzielić od szypułek. Orzechy rozłupać, podzielić na połówki. Ser pokroić na małe kostki. Seler naciowy umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pociąć na małe kawałki. Ocet wymieszać z oliwą, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Sos utrzeć z łyżeczką musztardy. W miseczce wymieszać ser, kawałki kurczaka, seler, orzechy i winogrona, dodać przygotowany sos z oliwy, octu i musztardy. List-ki sałaty porwać na mniejsze kawałki, wyłożyć nimi salaterkę. Na liściach ułożyć sałatkę i następnie polać ją resztą sosu.