Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 800
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22848
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15265
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4963
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 800
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22848
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15265
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4963
Składniki
Płaty śledziowe odcedzamy z zalewy olejowej, przekładamy do miski, zalewamy wodą z papryki marynowanej, z pieczarek marynowanych i z ogórków konserwowych oraz dodajemy olej. Zalewę ze śledziami delikatnie mieszamy i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce.
Na następny dzień odcedzamy śledzie z marynaty, kroimy je w grube paski, przekładamy do miski i dodajemy po kolei: pokrojoną w grubą kostkę paprykę, pokrojone w plasterki ogórki i pieczarki, poszatkowaną w drobną kostkę cebulę i majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 godzin. Smacznego !!!