Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 65
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 65
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Płaty śledziowe odcedzamy z zalewy olejowej, przekładamy do miski, zalewamy wodą z papryki marynowanej, z pieczarek marynowanych i z ogórków konserwowych oraz dodajemy olej. Zalewę ze śledziami delikatnie mieszamy i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce.
Na następny dzień odcedzamy śledzie z marynaty, kroimy je w grube paski, przekładamy do miski i dodajemy po kolei: pokrojoną w grubą kostkę paprykę, pokrojone w plasterki ogórki i pieczarki, poszatkowaną w drobną kostkę cebulę i majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 godzin. Smacznego !!!