Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na święta ;-)
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 218
Wszyscy uwielbiają sałatkę gyros – dobrze doprawioną i skąpaną w dużej ilości...
Odsłon: 3717
Domowe kołaczyki to słodkości, na które większość się skusi. W tym wydaniu z...
Odsłon: 218
Składniki
Płaty śledziowe odcedzamy z zalewy olejowej, przekładamy do miski, zalewamy wodą z papryki marynowanej, z pieczarek marynowanych i z ogórków konserwowych oraz dodajemy olej. Zalewę ze śledziami delikatnie mieszamy i odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce.
Na następny dzień odcedzamy śledzie z marynaty, kroimy je w grube paski, przekładamy do miski i dodajemy po kolei: pokrojoną w grubą kostkę paprykę, pokrojone w plasterki ogórki i pieczarki, poszatkowaną w drobną kostkę cebulę i majonez.
Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem i odstawiamy w chłodne miejsce na około 2-3 godzin. Smacznego !!!
Przepisy Sałatki
Sałatki
sałatka z burakiem, gruszką i kozim serem
Sałatki
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler
Sałatki
Sałatka na Wielkanoc
Sałatki
Sałatka na Wielkanoc
sałatka z burakiem, gruszką i kozim serem
Kozi ser i burak to połączenie samo w sobie doskonałe, ale gdy dodamy do tego...
Odsłon: 97
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler
Sałatka szwajcarska Magdy Gessler to bardzo proste w wykonaniu danie, bardzo...
Odsłon: 6916