Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na sycącą i pełną smaku sałatkę ze śledziem, ziemniakami i koperkiem. Świetnie odnajdzie się i na świątecznym stole, i jako przygotowywana zawczasu kolacja. Jej dodatkową zaletą jest to, że sprawdzą się w niej zarówno prawdziwe matjasy, jak i najzwyklejsze filety z oleju. Najlepiej smakuje na drugi dzień, kiedy damy czas na zapoznanie się wszystkim smakom!
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19998
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 526
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 603
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244623
Składniki
Obierz ziemniaki, pokrój je w kawałki wielkości kęsa i ugotuj w osolonej wodzie.
Gdy ziemniaki się gotują, przygotuj sos. Cebulę pokrój w drobną kostkę i zalej octem. Odstaw na około 15 minut, by lekko się zamarynowała. Po tym czasie odcedź cebulę; do octu dodaj oliwę z oliwek, musztardę, miód i majonez. Dopraw do smaku i wymieszaj na gładki sos. Dopraw pieprzem.
Miękkie ziemniaki odcedź i zalej sosem, gdy są jeszcze gorące. Wymieszaj delikatnie i odstaw, by ziemniaki wchłonęły sos.
Jajka ugotuj na twardo. Obierz je ze skorupek i odstaw do wystudzenia. Pokrój je w kostkę.
Jabłka obierz i pokrój w około półcentymetrową kostkę. Ogórki i śledzie pokrój w kostkę. Posiekaj drobno koperek.
Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą i dopraw do smaku wedle uznania. Ostrożnie z solą – słoność ryby może być wystarczająca.
Odstaw na godzinę do lodówki, do połączenia się smaków.
Smacznego!