Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta w przygotowaniu i przepyszna. Doskonały dodatek do obiadu lub z kromką pieczywa na śniadanie.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 122
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 122
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 742
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 355
Składniki
Rozpoczynamy od namoczenia płatów śledziowych w wodzie lub mleku przez 2-3 godziny. Jeżeli filety są bardzo słone, warto przynajmniej raz wymienić płyn w którym się moczą.
Ananasa kroję na drobne cząstki. Podobnie wymoczone śledzie, a natkę pietruszki dokładnie siekam.
Do miski wrzucam kukurydzę, ananasa i śledzia. Mieszam i dodaję 3 łyżki majonezu. Ponownie mieszam. Pozostaje teraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Gdy sałatkę przełożymy do salaterki w której będziemy ją podawać, posypujemy ją jeszcze natką pietruszki i chowamy na minimum godzinę do lodówki.