Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta za pasem! Czas kolekcjonować przepisy na śledziowe sałatki.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5402
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47864
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5402
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47864
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165721
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie lub w mleku. Długość moczenia zależna od tego jak mocno soloną mamy rybkę. Ziemniaki i marchew gotujemy w łupinach w osolonej wodzie. Buraki gotujemy w osobnym garnku. Majonez mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Śledzie kroimy w wygodne kawałki. Ugotowane i obrane warzywa oraz ogórki kiszone kroimy w kostkę. Cebule drobno siekamy. Układamy w wygodnym naczyniu warstwami przygotowane składniki: ziemniaki - śledzie - cebula - sos - marchew - ogórki - sos - buraki - sos - szczypior drobno posiekany na wierzch. Odstawiamy sałatkę do lodówki na noc by buraki puściły sok.
Przed podaniem można sałatkę wymieszać lub zostawić tak jak ją zrobiliśmy. Wtedy pięknie wygląda na stole, a każdy ją sobie sam na talerzu wymiesza. Na nowym blogu jest już kilka przepisów na zbliżające się Święta. link na blog pod wpisem.