Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Święta za pasem! Czas kolekcjonować przepisy na śledziowe sałatki.
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 94
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5768
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3998
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 110
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 94
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5768
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3998
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 110
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 687
Składniki
Śledzie moczymy w wodzie lub w mleku. Długość moczenia zależna od tego jak mocno soloną mamy rybkę. Ziemniaki i marchew gotujemy w łupinach w osolonej wodzie. Buraki gotujemy w osobnym garnku. Majonez mieszamy z jogurtem i doprawiamy solą oraz pieprzem.
Śledzie kroimy w wygodne kawałki. Ugotowane i obrane warzywa oraz ogórki kiszone kroimy w kostkę. Cebule drobno siekamy. Układamy w wygodnym naczyniu warstwami przygotowane składniki: ziemniaki - śledzie - cebula - sos - marchew - ogórki - sos - buraki - sos - szczypior drobno posiekany na wierzch. Odstawiamy sałatkę do lodówki na noc by buraki puściły sok.
Przed podaniem można sałatkę wymieszać lub zostawić tak jak ją zrobiliśmy. Wtedy pięknie wygląda na stole, a każdy ją sobie sam na talerzu wymiesza. Na nowym blogu jest już kilka przepisów na zbliżające się Święta. link na blog pod wpisem.