Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka dobra na każdą okazję – na rodzinne spotkania, imieniny, święta czy po prostu na kolację. Ja dodaję do niej jajka pokrojone na połówki, ale możemy je pokroić w kostkę – jak wolimy. Do tego swojski chlebek i nic więcej nie trzeba :)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 22
Składniki
Śledzie kroimy w grubą kostkę (powinny być w occie, ale zdarza mi się je zastąpić wymoczonymi filetami solonymi). Cebulę, marynowane pieczarki i ogórka kiszonego również kroimy w grubszą kostkę (podane ilości są przykładowe - wszystko zależy od wielkości a głównie od naszego smaku). Wszystko łączymy ze sobą, dodajemy majonez, śmietanę, posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowane jajka kroimy na pół i przekładamy warstwowo - sałatka, jajka, sałatka.