Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na smaczną i prostą przygotowaniu sałatkę śledziową z jajkiem, rzodkiewką i ogórkiem kiszonym. Możemy serwować ją na śniadanie, kolację lub jako pożywną przekąskę w ciągu dnia. Sałatka pysznie smakuje z dodatkiem świeżego pieczywa.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 82
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 181
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 376
Składniki
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Filety śledziowe odsączamy z zalewy i również kroimy na kawałki. Ogórek* oraz rzodkiewki kroimy w kostkę. * Do przygotowania sałatki użyłam ogórków kiszonych z miodem, które są dość słodkie. Jeśli użyjemy zwykłych ogórków, to dodajmy dla smaku połowę twardego jabłka.
KROK 2. Do pokrojonych składników dodajemy lekki majonez, doprawiamy do smaku solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i dokładnie mieszamy. Wierzch sałatki posypujemy pokrojonym szczypiorkiem, koperkiem oraz rzodkiewką.
Sałatka śledziowa jest niezastąpiona podczas spotkań w gronie przyjaciół i rodziny. Jeśli chcemy przygotować większą miseczkę, to odpowiednio powiększmy proporcje. Jeśli lubimy bardziej słodkie sałatki, to użyjmy ogórków konserwowych.