Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Jeśli brakuje pomysłów na sałatkę (oj znam to :-)) proponuję śledziową sałatkę z burakami, najlepiej smakuje zrobiona dzień wcześniej.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2935
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 115
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 304
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2935
Składniki
Śledzie w oleju wyjąć z zalewy, pokroić na średnie kawałki i skropić sokiem z cytryny lub octem jabłkowym, lub winnym. Zostawić na godzinę. Śledzie wiejskie są gotowe od razu i wystarczy je tylko pokroić. Buraki umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, każdy owinąć folią aluminiową i piec w piekarniku nagrzanym do 180-190 stopni przez około godzinę. Następnie buraki wystudzić, obrać i zetrzeć na grubych oczkach. W misce wymieszać śmietanę, jogurt, chrzan, koperek, doprawić solą i pieprzem. Następnie sos połączyć z tartymi burakami. W naczyniu docelowym wykładać warstwowo buraki i śledzie. Górę sałatki posypać krojonymi drobno jajkami. Udekorować koperkiem i gotowe. SMACZNEGO!!!