Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka śledziowo-jajeczna

Sałatka śledziowo-jajeczna

Autor:

Przepisów i artykułów: 804 Ocena: 15376

Dodano:

Odsłon: 32404

Uwielbiam śledzie ,sałatka z tymi dodatkami jest wyjątkowo smaczna. Na imprezkę lub kolację wyśmienita,serdecznie polecam:)

Składniki

  • matiasy 5 szt
  • jajka 5 szt
  • pieczarki marynowane mały słoiczek
  • por biała część
  • czerwona cebula 1/2
  • ser żółty 10dkg
  • biała fasolka z puszki
  • śmietana 18 % 180ml
  • majonez 1 kopiata łyżka
  • pieprz
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć w wodzie 2 godz.
    Jajka ugotować na twardo.

    Wszystkie składniki pokroić w kostkę,fasolkę przepłukać na sitku letnią przegotowaną wodą.


  2. Popieprzyć,dodać śmietanę i majonez.
    Nie solimy ponieważ śledzie oddadzą jeszcze swoją słoność.

    Wymieszać i dać do lodówki by smaki się przegryzły.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń