Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam tą pyszna sałatkę jako przeciwwagę dla ciężkich potraw świątecznych. Składa się z pieczarek, warzyw i ryżu. Doprawiona lekkim sosem nie jest zbyt kaloryczna. Przy okazji składam życzenia zdrowych i szczęśliwych Świąt Wielkanocnych!
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 195
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2418
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 216
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 195
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2418
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 179
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 216
Składniki
Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i drobno pokroić. Pokrojony por sparzyć wrzątkiem. Pokroić też ogórki, cebulę i umytą natkę pietruszki. Pieczarki obrać, pokroić i usmażyć na kilku łyżkach oleju. Gdy przestygną połączyć je z odsączonym ryżem i warzywami. Całość polać sosem. Wymieszać. Ewentualnie jeszcze doprawić i podawać.