Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską i kukurydzą to idealny przepis na sylwestrową kolację lub przekąskę. Jest prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna smaku i wartości odżywczych. Można ją podać zarówno na imprezę sylwestrową, jak i na inne specjalne okazje. Sylwester to czas, kiedy chcemy cieszyć się smacznymi i szybki w przygotowaniu daniami. Sałatka z kurczakiem, kapustą pekińską i kukurydzą jest idealnym rozwiązaniem, ponieważ łączy w sobie świeżość warzyw z wyrazistym smakiem przyprawionego kurczaka. Dodatkowo, przygotowanie tej sałatki nie zajmuje wiele czasu, co pozwala skupić się na innych aspektach sylwestrowej imprezy.
deska do krojenia, miska, nóż
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1635
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1530
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1635
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1406
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1431
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1530
Składniki
W misce umieszczany majonez dodajemy keczup i wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem, dokładnie mieszamy.
Oczyszczonego i umytego kurczaka kroimy w paski, przekładamy do miski i łączymy z przyprawą do kurczaka dokładnie mieszając a następnie odstawiamy na 15 minut. Po tym czasie pokrojone mięso podsmażamy na patelni z rozgrzanym tłuszczem około 5-7 minut, do momentu aż uzyska złoty kolor, od czasu do czasu mieszamy, zdejmujemy z ognia i studzimy.
Kapustę pekińską drobno siekamy. Cebulę kroimy w piórka. W dużej misce umieszczamy usmażonego kurczaka, dodajemy posiekaną kapustę pekińską, pokrojoną cebulę oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Do sałatki wlewamy wcześniej przygotowany sos i wszystko razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.