Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka targowa to idealna propozycja na orzeźwiającą przekąskę po powrocie z bazaru. Ta wyjątkowa kompozycja smaków i świeżych składników jest najlepsza w upalne dni, gdy wysokie temperatury sprawiają, że preferujesz lekkie i świeże posiłki. Sałatka targowa może stanowić samodzielną przekąskę, dodatek do obiadu lub mięsnych i rybnych dań z grilla.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 57
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 277
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1719
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 57
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 779
Dziś do pracy.
Odsłon: 277
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1719
Składniki
Umyj rzodkiewki i ogórki, posiekaj je w cienkie plasterki, po czym umieść w misce. Pozostawienie ogórków ze skórką nada sałatce dodatkowej chrupkości. Dokładnie przepłucz koperek i rukolę pod bieżącą wodą, następnie osusz i drobno poszatkuj koperek. Ser pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Dla wzmocnienia smaku możesz uprażyć sezam na suchej patelni. Umieść wszystkie składniki w misce.
W szklance lub miseczce połącz olej i ocet. Energicznie wymieszaj, by uzyskać jednolitą, emulsyjną konsystencję. Wlej dressing do sałatki, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Podawaj sałatkę od razu, a pozostałości przechowuj w lodówce.