Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka targowa to idealna propozycja na orzeźwiającą przekąskę po powrocie z bazaru. Ta wyjątkowa kompozycja smaków i świeżych składników jest najlepsza w upalne dni, gdy wysokie temperatury sprawiają, że preferujesz lekkie i świeże posiłki. Sałatka targowa może stanowić samodzielną przekąskę, dodatek do obiadu lub mięsnych i rybnych dań z grilla.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14368
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 221
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2723
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 875
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1629
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14368
Składniki
Umyj rzodkiewki i ogórki, posiekaj je w cienkie plasterki, po czym umieść w misce. Pozostawienie ogórków ze skórką nada sałatce dodatkowej chrupkości. Dokładnie przepłucz koperek i rukolę pod bieżącą wodą, następnie osusz i drobno poszatkuj koperek. Ser pokrój w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce jarzynowej. Dla wzmocnienia smaku możesz uprażyć sezam na suchej patelni. Umieść wszystkie składniki w misce.
W szklance lub miseczce połącz olej i ocet. Energicznie wymieszaj, by uzyskać jednolitą, emulsyjną konsystencję. Wlej dressing do sałatki, dopraw solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Podawaj sałatkę od razu, a pozostałości przechowuj w lodówce.