Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka u pana Boga w ogródku to niezwykle proste w przygotowaniu danie ze składników, które są niezwykle popularne latem. Wiedziała o tym także Ratajowa – słynna gospodyni, która dbała o kuchnię księdza proboszcza. Pomidory i papryka to pyszne symbole lata, które smakują słońcem, rozgrzaną ziemią i ciepłym deszczem. Świetnie nawadniają organizm i dostarczają licznych witamin, które wspierają ogólne funkcjonowanie organizmu. Sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do grilla, ale także do lunchboxa.
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 307
A oto je nie Risotto, ani nie Kaszotto ale ... poznaniackie PYROTTO czyli po...
Odsłon: 307
Składniki
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój je w średniej wielkości kostkę i włóż do miski sałatkowej. Pomidory umyj i oczyść z gniazd nasiennych. Pokrój je w paski o podobnej szerokości co pomidory i dołóż do miski sałatkowej.
Szczypiorek bardzo drobno posiekaj i przenieś do pozostałych składników. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę, ocet, sól i pieprz. Przygotowanym w ten sposób dressingiem zalej warzywa. Całość wymieszaj. Sałatkę u pana Boga w ogródku podawaj po schłodzeniu w lodówce.