Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezawodna na przyjęciach i imprezach domowych. Świetnie sprawdzi się również podczas świąt.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8446
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 523
Składniki
Na dnie salaterki układamy 1/2 pokrojonego pora. Solimy.
Seler odsączamy z zalewy i kroimy w mniejsze kawałki. Wykładamy na warstwę z pora.
Jajka drobno kroimy i wykładamy na warstwę z selera. Smarujemy majonezem.
Szynkę drobno kroimy i posypujemy warstwę jajeczną.
Na szynkę wykładamy osączoną kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Posypujemy pozostałą częścią pora i smarujemy majonezem.
Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Posypujemy sałatkę. Ozdabiamy posiekanym szczypiorkiem.