Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla osób które uwielbiają sałatkę gyros, tym razem troszkę dla odmiany warstwowa sałatka gyros z dodatkiem czerwonej kapusty. Pięknie wygląda, a w smaku przepyszna.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5670
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7948
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5451
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5670
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7948
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5451
Składniki
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy przyprawę, mieszamy i smażymy na oleju do miękkości mięsa. Po usmażeniu mięso studzimy.
Majonez mieszamy ze śmietaną i ketchupem. Kapustę pekińską drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzamy. Ogórki kroimy w kostkę. Kapustę czerwoną odcedzamy z nadmiaru soku.
Na dno szklanej misy wysypujemy 1/3 kapusty pekińskiej, na to wykładamy połowę kapusty czerwonej, następnie dajemy połowę ostudzonego mięsa. Na mięso wykładamy połowę cebuli, na cebulę połowę ogórków konserwowych. Na ogórki połowa kukurydzy. Na kukurydzę nakładamy połowę sosu. I od nowa czyli warstwa 1/3 kapusty pekińskiej, reszta kapusty czerwonej, na to reszta mięsa, na mięso druga połowa cebuli, na cebulę reszta ogórka, a na ogórka druga połowa kukurydzy. Na kukurydzę wykładamy resztę sosu. A na warstwę sosu dajemy ostatnią warstwę z kapusty pekińskiej. Sałatkę schładzamy w lodówce minimum 2-3 godzin. Smacznego !!!