Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19290
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19290
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13055
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1706
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232155
Składniki
Mięso kurczaka oczyścić , umyć i ugotować w niedużej ilości wody razem z warzywami. Wystudzone mięso pokroić w kostkę. Delikatnie posypać przyprawą staropolską. Ugotowane marchewki zetrzeć na tarce do warzyw. Śliwki namoczyć w wywarze Nalać tyle, żeby były przykryte. Następnie osączyć i pokroić w kostkę. Mleko zagotować i dodać posiekane drobno orzechy. Dwie łyżki posiekanych orzechów odłożyć do dekoracji. Chwilę gotować. Wystudzić. Zmieszać jogurt, majonez, sól i pieprz. Wymieszać powstały sos. Pieczarki oczyścić, umyć, osuszyć. Pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i dodać pieczarki. Smażyć do całkowitego odparowania. Posolić i dodać pieprz młotkowany. Wystudzić. Na dno salaterki wyłożyć pieczarki. Polać sosem - 2 łyżki. Na pieczarki wyłożyć śliwki wędzone. Polać sosem - 2 łyżki Na śliwki wyłożyć kurczaka. Polać sosem - 2 łyżki. Na kurczaka wyłożyć marchewkę i wylać pozostały sos. Posypać siekanymi orzechami i kolorowym pieprzem. Danie podawać schłodzone. Smacznego.