Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna i smaczna ozdoba nie tylko świątecznego stołu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 966
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 816
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Natkę pietruszkę oczyszczamy i drobno siekamy (kilka gałązek odkładamy do dekoracji).
Pieczarki kroimy w plasterki, wędlinę kroimy w drobną kostkę.
Na dno salaterki nakładamy wędlinę, smarujemy majonezem i posypujemy natką pietruszki oraz solą i pieprzem. Następnie nakładamy ryż, kukurydzę i marynowane pieczarki, każdą warstwę smarując majonezem i posypując natką pietruszki oraz solą i pieprzem.
Jajka ścieramy na tarce i posypujemy wierzch sałatki. Dekorujemy pokrojonymi oliwkami i natką pietruszki.