Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efektowna i smaczna ozdoba nie tylko świątecznego stołu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2118
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421380
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2059
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Natkę pietruszkę oczyszczamy i drobno siekamy (kilka gałązek odkładamy do dekoracji).
Pieczarki kroimy w plasterki, wędlinę kroimy w drobną kostkę.
Na dno salaterki nakładamy wędlinę, smarujemy majonezem i posypujemy natką pietruszki oraz solą i pieprzem. Następnie nakładamy ryż, kukurydzę i marynowane pieczarki, każdą warstwę smarując majonezem i posypując natką pietruszki oraz solą i pieprzem.
Jajka ścieramy na tarce i posypujemy wierzch sałatki. Dekorujemy pokrojonymi oliwkami i natką pietruszki.