Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna która zawsze smakuje. Królowa wielu przyjęć.
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2954
Pyszna,lekka legumina ,dietetyczna z owocami .Dzieci będą chętnie kaszkę zjad...
Odsłon: 6597
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 58
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2954
Składniki
Wykonanie majonezu: Solimy szczyptą soli dwa żółtka i ucieramy dodając po kolei składniki: 1 łyżkę musztardy, odrobinę pieprzu świeżo mielonego, powoli wlewamy oliwę, na końcu dodajemy ocet. Łączny czas ucierania (lub miksowania) wynosi około 20 minut. Wykonanie sałatki: Ziemniaki, seler i marchew wymyte, gotujemy do miękkości, studzimy, obieramy ze skórek i kroimy w kostkę. Ugotowane jajka, obrane ze skorupek również kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por także kroimy w drobną kostkę. Groszek zielony wysypujemy na sitko w celu osączenia. Tak przygotowane składniki wsypujemy do większej miski, mieszamy, solimy, pieprzymy i dalej mieszamy.
Gdy sałatka jest dobrze doprawiona do smaku dodajemy wcześniej zrobiony majonez, musztardę i ponownie mieszamy. Sałatkę najlepiej jest spożywać minimum po 1-2 godzinach, aż przejdzie wszystkimi przyprawami a warzywa puszczą sok. Smacznego !!!