Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka na zimę, idealna do dań głównych. Polecam.
szatkownica lub nóż, słoiki, większy garnek
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30813
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3583
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30813
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3583
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3060
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Wykonanie zalewy: Wszystkie składniki zalewy zagotowujemy, mieszamy, studzimy.
Kapustę szatkujemy.
Ogórki kroimy w plasterki razem ze skórką
Marchew obraną ze skórki trzemy przez duże oczka na wiórki.
Obrane cebule kroimy w piórka.
Wymyte, pozbawione pestek papryki kroimy w paski.
Wszystkie składniki mieszamy, zalewamy zimną zalewą, dodajemy drobno pokrojoną natkę pietruszki i koper, ponownie mieszamy. Sałatkę zakrywamy i odstawiamy na 2 godziny.
Po dwóch godzinach ponownie mieszamy i wkładamy do słoików. Po włożeniu do słoików zalewamy powstałą razem z sokami zalewą i zamykamy słoiki.
Pasteryzujemy 20 minut od momentu wrzenia wody.
Po pasteryzacji słoiki studzimy, ostudzone wynosimy do piwnicy. Smacznego!!!