Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna zrobiona z tegorocznych młodych warzyw, młodych ziemniaków, młodego selera, pora i kiszonych ogórków. Marynowana marchewka i zielony groszek był ze słoika. Całość doprawiona do smaku solą i pieprzem oraz z dodatkiem musztardy i majonezu.
nóż, garnek do gotowania, pojemnik,
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 135
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104487
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 135
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104487
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 330
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9023
Składniki
Wymyte ziemniaki i seler gotujemy ze skórką do ich miękkości, takie na al dente. Kurze jajka także gotujemy na twardo i po ugotowaniu studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Ostudzone ziemniaki i seler obieramy ze skórek i także kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por również kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w większej misce, dodajemy osączony zielony groszek z marchewką i mieszamy wszystkie składniki. Całość doprawiamy solą i ziołowym pieprzem do smaku, dodajemy oliwę i mieszamy. Do pomieszanych składników dodajemy musztardę i majonez i ponownie mieszamy. Gotową sałatkę przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce żeby przegryzły się smaki.
Po kilku godzinach sałatka nadaje się do jedzenia. Smacznego !!!