Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka warzywna zrobiona z tegorocznych młodych warzyw, młodych ziemniaków, młodego selera, pora i kiszonych ogórków. Marynowana marchewka i zielony groszek był ze słoika. Całość doprawiona do smaku solą i pieprzem oraz z dodatkiem musztardy i majonezu.
nóż, garnek do gotowania, pojemnik,
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6642
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 6642
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 149
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 325
Składniki
Wymyte ziemniaki i seler gotujemy ze skórką do ich miękkości, takie na al dente. Kurze jajka także gotujemy na twardo i po ugotowaniu studzimy, obieramy ze skorupek i kroimy w kostkę. Ostudzone ziemniaki i seler obieramy ze skórek i także kroimy w kostkę. Ogórki kiszone i por również kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki umieszczamy w większej misce, dodajemy osączony zielony groszek z marchewką i mieszamy wszystkie składniki. Całość doprawiamy solą i ziołowym pieprzem do smaku, dodajemy oliwę i mieszamy. Do pomieszanych składników dodajemy musztardę i majonez i ponownie mieszamy. Gotową sałatkę przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce żeby przegryzły się smaki.
Po kilku godzinach sałatka nadaje się do jedzenia. Smacznego !!!