Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienite połączenie smaków słonego ze słodkim.Lekka sałatka to świetny pomysł na kolację.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6257
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 282
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3861
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6257
Składniki
Sałatę rwiemy na mniejsze kawałki i płuczemy. Mandarynki dzielimy na części, winogrona kroimy na pół. Ser feta kroimy w niewielką kostkę. Układamy na talerzu sałatę. Kładziemy mandarynkę, winogrona, ziarenka z około 1/4 granata, ser feta. Doprawiamy solą i pieprzem. Przy czym należy uważać z ilością soli, bo feta jest słona. Całość polewamy sosem balsamicznym: ocet balsamiczny doprawiamy niewielką ilością soli i pieprzem, dodajemy oliwę. Na wierzch posypujemy płatkami migdałowymi. I