Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 718
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 408
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3547
Składniki
1/2 szklanki kuskusa zalać gorącą gotowaną wodą do pełnej szklanki, pozostawić do spęcznienia. Włożyć do salaterki.
Filet pokroić w kostkę doprawić przyprawą gyros, usmażyć i wystudzić. Dodać do kuskusa.
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić 1 łyżeczką soku z cytryny aby nie sczerniała, dodać do salaterki.
Paprykę, rzodkiewkę, pomidora pokroić w kostkę. Cebulkę pokroić w ćwiartki, dodać do pozostałych składników. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przygotować sos.Do małego słoiczka wlać oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodać musztardę doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Porcje sałatki polewamy sosem tuż przed podaniem.