Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
1/2 szklanki kuskusa zalać gorącą gotowaną wodą do pełnej szklanki, pozostawić do spęcznienia. Włożyć do salaterki.
Filet pokroić w kostkę doprawić przyprawą gyros, usmażyć i wystudzić. Dodać do kuskusa.
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, skropić 1 łyżeczką soku z cytryny aby nie sczerniała, dodać do salaterki.
Paprykę, rzodkiewkę, pomidora pokroić w kostkę. Cebulkę pokroić w ćwiartki, dodać do pozostałych składników. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
Przygotować sos.Do małego słoiczka wlać oliwę z oliwek, sok z cytryny, dodać musztardę doprawić solą i pieprzem oraz przyprawą do sałatek. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji.
Porcje sałatki polewamy sosem tuż przed podaniem.