Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka jarzynowa z majonezem i szynką wędzoną jest tradycyjnym klasykiem, który zawsze gości na polskich stołach z okazji świąt wielkanocnych. Sałatka wielkanocna z szynką w tej wersji jest nieco pikantniejsza, bo zawiera dodatek musztardy sarepskiej. Kwaskowatość ogórka daje przyjemne orzeźwienie. W dodatku sałatkę przygotowuje się jedynie w kilkanaście minut i jest niesamowicie prosta. Udekorowana, pierwsza zniknie z talerzy.
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10235
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1993
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10235
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1993
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Szynkę i ogórki konserwowe pokrój w niewielką kostkę. Garść krojonych ogórków odłóż na bok.
Odcedź warzywa w puszkach z zalewy.
Wszystkie warzywa, jajka i szynkę włóż do miski.
W osobnej miseczce wymieszaj majonez, musztardę i przyprawy. Dodaj do reszty składników i dokładnie wszystko połącz.
Całość wstaw do lodówki na min. 1 godzinę.
Sałatkę wielkanocną z szynką układaj na talerzach w obręczy. Wierz udekoruj kilkoma kostkami pozostawionego ogórka kiszonego i natką pietruszki.