Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz, jaką sałatkę zrobić podczas Wielkiego Postu? Danie to nie powinno zawierać mięsa, jednocześnie musi być lekkie i dosyć sycące. W tym przepisie króluje tuńczyk oraz gotowane jajko, zdrowe i smaczne połączenie, które wraz z warzywami i niskotłuszczowym sosem sprawi, że długo będziesz czuć się najedzony. Wymienione składniki wystarczą na dwie lub trzy porcje sałatki.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 80
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo, pozostaw do wystudzenia. Tuńczyka odsącz z zalewy. Warzywa umyj pod bieżącą wodą, a następnie osusz na ręczniku papierowym.
Rzodkiewki pokrój w plasterki, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół, sałatę porwij rękami, możesz również ją posiekać.
Wszystkie składniki dodaj do miski. W osobnym naczyniu przygotuj dressing, połącz jogurt grecki z sokiem cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę sosem.