Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wiesz, jaką sałatkę zrobić podczas Wielkiego Postu? Danie to nie powinno zawierać mięsa, jednocześnie musi być lekkie i dosyć sycące. W tym przepisie króluje tuńczyk oraz gotowane jajko, zdrowe i smaczne połączenie, które wraz z warzywami i niskotłuszczowym sosem sprawi, że długo będziesz czuć się najedzony. Wymienione składniki wystarczą na dwie lub trzy porcje sałatki.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35866
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1253
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1777
        
        
                Składniki
Zacznij od ugotowania jajek na twardo, pozostaw do wystudzenia. Tuńczyka odsącz z zalewy. Warzywa umyj pod bieżącą wodą, a następnie osusz na ręczniku papierowym.
Rzodkiewki pokrój w plasterki, a pomidorki koktajlowe przekrój na pół, sałatę porwij rękami, możesz również ją posiekać.
Wszystkie składniki dodaj do miski. W osobnym naczyniu przygotuj dressing, połącz jogurt grecki z sokiem cytryny, dopraw solą i pieprzem do smaku, dokładnie wymieszaj. Polej sałatkę sosem.