Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w wiosennym wydaniu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3587
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3096
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3587
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3096
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i kroimy w kostkę.
Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, pora oczyszczamy i kroimy w piórka. Ogórki drobno siekamy. Kukurydzę osączamy (kilka ziaren odkładamy do dekoracji).
Wszystkie składniki mieszamy i łączymy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wygładzamy wierzch i z oliwek, kukurydzy oraz natki pietruszki wykonujemy kwiaty. Sałatkę schładzamy w lodówce.