Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowa w wiosennym wydaniu.
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 143
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 59
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1076
Składniki
Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Studzimy i kroimy w kostkę.
Jabłko myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, pora oczyszczamy i kroimy w piórka. Ogórki drobno siekamy. Kukurydzę osączamy (kilka ziaren odkładamy do dekoracji).
Wszystkie składniki mieszamy i łączymy z majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem.
Wygładzamy wierzch i z oliwek, kukurydzy oraz natki pietruszki wykonujemy kwiaty. Sałatkę schładzamy w lodówce.