Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspominałam już, że kocham sałatki? Nie? W takim razie teraz to oświadczam. Moje słowa potwierdza poniższy wpis: sałatka arbuzowa z serkiem feta. Pyszności... do tego tanio i szybko. Polecam!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 575
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8554
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 575
Składniki
Sałatę myjemy, osuszamy na sicie. Miąższ arbuza delikatnie wydrążamy ze skóry, jednocześnie usuwając z niego pestki. Z całego miąższu odważamy 500 g, tyle potrzebujemy. Resztę możemy wykorzystać do zrobienia pysznego koktajlu. Odważony miąższ kroimy w kostkę, mieszamy z sałatą i serem feta. Całość oprószamy odrobiną mielonego pieprzu i skrapiamy miodowym dressingiem. Gotową sałatkę podajemy w arbuzowej misie.
Smacznego.