Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z awokado, rzodkiewką i oliwkami w sosie czosnkowym.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3557
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4381
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74558
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2394
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3557
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4381
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74558
Składniki
Sos czosnkowy: Do miseczki wlewamy jogurt naturalny , dodajemy majonez , przeciśnięty przez praskę czosnek , solimy , pieprzymy, dokładnie mieszamy. Dobrze kiedy sos ma czas na przegryzienie się i nabranie ostrego charakteru, dlatego odstawiamy go do lodówki ( 30 min - 60 min). Dojrzałe awokado obieramy i kroimy w kostkę ( umowną , nie za dużą nie za małą ), również rzodkiewki kroimy w kostkę , oliwki natomiast wzdłuż na pół. Gotowym sosem zalewamy pokrojone wcześniej warzywa, mieszamy ,zajadamy. Sałatka najlepiej smakuje z pieczywem. Smacznego :)