Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z awokado z odrobiną imbiru

Sałatka z awokado  z odrobiną imbiru

Autor:

Przepisów i artykułów: 147 Ocena: 2494

Dodano:

Odsłon: 1660

Wersja dość szybkiej sałatki z awokado na bazie rożnych sałat. Polecam.

Składniki

  • 1 długi zielony ogórek
  • 1 miękkie awokado
  • 1 cm kawałek świeżego imbiru
  • 2 jajka
  • mix sałat ( połowa opakowania)
  • pęczek szczypiorku
  • sok z cytryny
  • sól , pieprz świeża bazylia
  • Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka syropu klonowego lub miod
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wsypujemy sałaty mieszamy z pokrojoną bazylią, kilka listków. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w niezbyt duże kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałty.

    Awokado obierać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki, skropić łyżeczką soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem.

    Ogórki umyć, obrać. Pokroić na małe kwadraty. Awokado i ogórki dodać do sałaty.

  2. Imbir pokroić w małe paski dodać do sałaty. Posypać na wierzchu szczypiorkiem.

  3. Przygotować sos mieszając wszystkie składniki w miseczce. Polać po wierzchu. wymieszać.

  4. Ozdobić podawać jako przystawkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń