Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja dość szybkiej sałatki z awokado na bazie rożnych sałat. Polecam.
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 59
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 538
Aromatyczna herbata to najlepszy sposób na rozgrzanie się w chłodne dni. Przy...
Odsłon: 59
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 538
Składniki
Do miski wsypujemy sałaty mieszamy z pokrojoną bazylią, kilka listków. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w niezbyt duże kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałty. Awokado obierać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki, skropić łyżeczką soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Ogórki umyć, obrać. Pokroić na małe kwadraty. Awokado i ogórki dodać do sałaty.
Imbir pokroić w małe paski dodać do sałaty. Posypać na wierzchu szczypiorkiem.
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki w miseczce. Polać po wierzchu. wymieszać.
Ozdobić podawać jako przystawkę.