Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja dość szybkiej sałatki z awokado na bazie rożnych sałat. Polecam.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2927
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1020
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1300
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2927
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1020
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1787
Składniki
Do miski wsypujemy sałaty mieszamy z pokrojoną bazylią, kilka listków. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w niezbyt duże kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałty. Awokado obierać, przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić na kawałki, skropić łyżeczką soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Ogórki umyć, obrać. Pokroić na małe kwadraty. Awokado i ogórki dodać do sałaty.
Imbir pokroić w małe paski dodać do sałaty. Posypać na wierzchu szczypiorkiem.
Przygotować sos mieszając wszystkie składniki w miseczce. Polać po wierzchu. wymieszać.
Ozdobić podawać jako przystawkę.