Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo atrakcyjnie podana sałatka ze świeżych warzyw idealna jako przystawka, osobne danie lub jako dodatek do dań z grila.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19347
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1736
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19347
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13081
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1736
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232198
Składniki
Oliwę przelewamy do małego słoiczka i dodajemy do niej, sos balsamiczny, miód, musztardę oraz szczyptę soli i pieprzu.
Zakręcamy słoik i porządnie nim wstrząsamy.
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę ze szczypiorem drobno siekamy i dodajemy do awokado razem z sokiem z cytryny i połową dresingu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidora kroimy w plasterki i układamy w koło na dużym okrągłym talerzu. Na pomidorze układamy w koło pocięte w pół plasterki jabłko.
Na środek wykładamy sałatkę z awokado.
Cały talerz oblewamy resztą dresingu, posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem i obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego !!!