Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo atrakcyjnie podana sałatka ze świeżych warzyw idealna jako przystawka, osobne danie lub jako dodatek do dań z grila.
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1671
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 554
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1253
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 1671
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 554
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 327
Składniki
Oliwę przelewamy do małego słoiczka i dodajemy do niej, sos balsamiczny, miód, musztardę oraz szczyptę soli i pieprzu.
Zakręcamy słoik i porządnie nim wstrząsamy.
Awokado obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Cebulę ze szczypiorem drobno siekamy i dodajemy do awokado razem z sokiem z cytryny i połową dresingu. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem.
Pomidora kroimy w plasterki i układamy w koło na dużym okrągłym talerzu. Na pomidorze układamy w koło pocięte w pół plasterki jabłko.
Na środek wykładamy sałatkę z awokado.
Cały talerz oblewamy resztą dresingu, posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem i obsypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego !!!