Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję sałatkę z arbuzem, bobem, fetą i prażonym słonecznikiem z dodatkiem delikatnego dressingu na bazie oliwy, soku z cytryny, miodu, posiekanej mięty, soli i pieprzu. Wszystkie moje ulubione składniki w jednym miejscu. Sałatka jest przepyszna i szybka w przygotowaniu, więc zachęcam póki jest bób.
Arbuz kroimy w kostkę lub kulkownicą wykrawamy kuleczki. Bób gotujemy 15 minut w wodzie z dodatkiem odrobiny cukru i soli, następnie obieramy. Ser feta kroimy w kostkę. Słonecznik łuskany prażymy na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia. Wszystko przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Następnie z podanych wyżej składników przygotowujemy dressing i polewamy sałatkę.
SMACZNEGO!!!
Ensaimada to wyjątkowy i puszysty, hiszpański wypiek, zawinięty w kształcie ś...
Odsłon: 6651
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 32
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1195
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 32
Danie z kuchni węgierskiej. Ja miałem czerwone papryki, można użyć również i...
Odsłon: 1195
Składniki
Arbuz kroimy w kostkę lub kulkownicą wykrawamy kuleczki. Bób gotujemy 15 minut w wodzie z dodatkiem odrobiny cukru i soli, następnie obieramy. Ser feta kroimy w kostkę. Słonecznik łuskany prażymy na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia. Wszystko przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Następnie z podanych wyżej składników przygotowujemy dressing i polewamy sałatkę. SMACZNEGO!!!
Przepisy Sałatki
Sałatki
Grillowane plastry młodej kapusty
Sałatki
Rukola w sosie musztardowo-miodowym
Sałatki
Majowa sałatka z porem
Sałatki
Sałatka z tuńczykiem, pomidorami i jajkiem
Grillowane plastry młodej kapusty
Soczysta i po prostu przepyszna!
Odsłon: 32
Rukola w sosie musztardowo-miodowym
Dzisiaj kolejna propozycja sałatki. W roli głównej rukola w słodko-pikatnej o...
Odsłon: 125