Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję sałatkę z arbuzem, bobem, fetą i prażonym słonecznikiem z dodatkiem delikatnego dressingu na bazie oliwy, soku z cytryny, miodu, posiekanej mięty, soli i pieprzu. Wszystkie moje ulubione składniki w jednym miejscu. Sałatka jest przepyszna i szybka w przygotowaniu, więc zachęcam póki jest bób.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 50
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 174
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 76
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 57
Składniki
Arbuz kroimy w kostkę lub kulkownicą wykrawamy kuleczki. Bób gotujemy 15 minut w wodzie z dodatkiem odrobiny cukru i soli, następnie obieramy. Ser feta kroimy w kostkę. Słonecznik łuskany prażymy na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia. Wszystko przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Następnie z podanych wyżej składników przygotowujemy dressing i polewamy sałatkę. SMACZNEGO!!!