Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję sałatkę z arbuzem, bobem, fetą i prażonym słonecznikiem z dodatkiem delikatnego dressingu na bazie oliwy, soku z cytryny, miodu, posiekanej mięty, soli i pieprzu. Wszystkie moje ulubione składniki w jednym miejscu. Sałatka jest przepyszna i szybka w przygotowaniu, więc zachęcam póki jest bób.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 79
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 22
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 218
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 79
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 22
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 18
Składniki
Arbuz kroimy w kostkę lub kulkownicą wykrawamy kuleczki. Bób gotujemy 15 minut w wodzie z dodatkiem odrobiny cukru i soli, następnie obieramy. Ser feta kroimy w kostkę. Słonecznik łuskany prażymy na suchej patelni do lekkiego zbrązowienia. Wszystko przekładamy do miski i delikatnie mieszamy. Następnie z podanych wyżej składników przygotowujemy dressing i polewamy sałatkę. SMACZNEGO!!!