Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla określenia tej sałatki wystarczą dwa słowa. Pyszna i zdrowa.
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25752
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 134
Masz ochotę na odrobinę orientalnych smaków? Nic trudnego. Przygotuj kurczaka...
Odsłon: 25752
Prosty do przygotowania, bardzo smaczny, zdrowy oraz uniwersalny sok z aronii...
Odsłon: 134
Składniki
Bób ugotować w osolonej wodzie ze szczyptą cukru. Mrożony ugotować wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić na sicie, obrać z łupinek. Oczyszczone, umyte kurki usmażyć na patelni na łyżce oleju rzepakowego. Jak już dobrze odparują, dodać masło i bób. Jeszcze chwile smażyć i oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą oraz solą do smaku. Jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i podzielić na części. Liście szpinaku przełożyć do miseczki i dodać miksturę z oleju lnianego, soku z cytryny i miodu z dodatkiem soli. Dokładnie wymieszać, żeby liście ładnie się pokryły. Wykładać na talerze po porcji liści szpinaku. Na szpinaku układać porcję kurek z bobem oraz pokrojone jajka. Jajka oprószyć solą i pieprzem czarnym świeżo mielonym. Posypać wiórkami parmezanu i listkami mięty. Smacznego.