Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na wszystkie okazje, smaczna i szybka.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2728
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2728
Składniki
Jabłko pokroić w plasterki. Plastry boczku przesmażyć do przyrumienienia. Ja przypiekam mocno, bo nie lubię tłuszczu. Zdjąć z patelni i na wytopionym tłuszczu przyrumienić plasterki jabłka. Wszystko przestudzić i pokroić w kawałki. Do salaterki przesypać roszponkę, przepołowione pomidorki, kawałki fety, bekonu i jabłek. Skropić oliwą, sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem , cukrem, wymieszać. Chwilę schłodzić w lodówce,