Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka na wszystkie okazje, smaczna i szybka.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4761
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12911
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5742
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7278
Składniki
Jabłko pokroić w plasterki. Plastry boczku przesmażyć do przyrumienienia. Ja przypiekam mocno, bo nie lubię tłuszczu. Zdjąć z patelni i na wytopionym tłuszczu przyrumienić plasterki jabłka. Wszystko przestudzić i pokroić w kawałki. Do salaterki przesypać roszponkę, przepołowione pomidorki, kawałki fety, bekonu i jabłek. Skropić oliwą, sokiem z cytryny, posypać solą, pieprzem , cukrem, wymieszać. Chwilę schłodzić w lodówce,