Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z brokułami i komosą ryżową

Sałatka z brokułami i  komosą ryżową

Autor:

Przepisów i artykułów: 232 Ocena: 2667

Dodano:

Odsłon: 241

Zdrowa sałatka na bazie komosy ryżowej, z brokułami, rukolą i pestkami dyni

Składniki

  • 3/4 szklanki kaszy quinoa
  • 1 główka brokułów
  • 3 garście rukoli
  • duża garść nasion słonecznika i dyni
  • SOS
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • sok z połowy cytryny
  • 6 łyżek oliwy
  • sól do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie, spulchnić widelcem i odstawić do ostygnięcia.
    W czasie jak będzie się gotować w 2 garnku ugotować brokuły podzielone na różyczki- przestudzić.
    Do słoiczka dodać miód, musztardę i sok z cytryny, wymieszać dobrze łyżeczką, dodać oliwę i sól, zakręcić słoik i wstrząsnąć kilka razy do połączenia się sosu.
    Pestki podprażyć na suchej patelni.
    Do miski dodać kaszę, brokuły i rukolę, zalać sosem i wymieszać. Posypać pestkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń