Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niskokaloryczna i bogata w smaku sałatka,
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8461
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2963
Polecam.
Odsłon: 1715
Polecam.
Odsłon: 495
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8461
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2963
Polecam.
Odsłon: 1715
Polecam.
Odsłon: 495
Składniki
Bataty obierz i pokrój w kostkę. Brokuła umyj i podziel na różyczki. W dużej misce wymieszaj bataty i brokuły z oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Następnie rozłóż równomiernie warzywa na blaszce i piecz 20-30 minut, aż będą miękkie.
Kiedy warzywa się pieką ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu i przygotuj sos winegret z trzech łyżek oliwy z oliwek, dwóch łyżek octu winnego, posiekanego czosnku, soli i pieprzu.
Wyjmij z piekarnika warzywa i poczekaj, aż wystygną.
Na koniec wrzuć do dużej miski upieczone brokuły i bataty, dodaj mix sałat, brązowy ryż, ser feta i suszoną żurawinę. Polej wszystko sosem winegret i wymieszaj.