Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta sałatka z brokułem, fetą, prażonymi płatkami migdałów. Sałatkę można przygotować na jednym większym półmisku, bądź podać ją gotowymi porcjami.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415505
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2591
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3973
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415505
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2591
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, ugotować al dente (około 5 minut) w osolonej wodzie.. Wystudzić. Płatki migdałów uprażyć na patelni na złoty kolor. Fetę pokroić w większą kostkę. Składniki na sos wymieszać. Brokuł rozłożyć na półmisku, na nim ułożyć kostki fety i posypać płatkami migdałowymi oraz polać przygotowanym sosem.