Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta sałatka z brokułem, fetą, prażonymi płatkami migdałów. Sałatkę można przygotować na jednym większym półmisku, bądź podać ją gotowymi porcjami.
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 539
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 127
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 539
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 127
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 174
Składniki
Brokuł podzielić na różyczki, ugotować al dente (około 5 minut) w osolonej wodzie.. Wystudzić. Płatki migdałów uprażyć na patelni na złoty kolor. Fetę pokroić w większą kostkę. Składniki na sos wymieszać. Brokuł rozłożyć na półmisku, na nim ułożyć kostki fety i posypać płatkami migdałowymi oraz polać przygotowanym sosem.