Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka idealna na pudełkowe śniadanie. Sycąca kasza bulgur z kiełbasą, ogórkiem i selerem naciowym. Pysznie doprawiona sosem z dodatkiem musztardy francuskiej.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3642
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 310
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 398
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3642
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 310
Składniki
Kaszę płuczemy, zalewamy niecałą szklanką wody (opcjonalnie ze szczyptą soli) i gotujemy do miękkości. Powinno to zająć około 15 minut. Kaszę zdejmujemy z ognia, odcedzamy i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na kilka minut. Selera naciowego obieramy z grubszych włókien i kroimy w paseczki. Można użyć selera surowego, lub sparzyć go - przelać wrzątkiem i potem zimną wodą. Ogórka kiszonego i kiełbasę kroimy w kostkę. Kaszę mieszamy z kiełbasą, ogórkiem i selerem. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem do smaku. Sałatkę zostawiamy w lodówce na kilka godzin do przegryzienia. Podajemy schłodzoną.