Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sałatka idealna na pudełkowe śniadanie. Sycąca kasza bulgur z kiełbasą, ogórkiem i selerem naciowym. Pysznie doprawiona sosem z dodatkiem musztardy francuskiej.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5469
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34528
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2163
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113836
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5469
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34528
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2163
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113836
Składniki
Kaszę płuczemy, zalewamy niecałą szklanką wody (opcjonalnie ze szczyptą soli) i gotujemy do miękkości. Powinno to zająć około 15 minut. Kaszę zdejmujemy z ognia, odcedzamy i zostawiamy pod przykryciem jeszcze na kilka minut. Selera naciowego obieramy z grubszych włókien i kroimy w paseczki. Można użyć selera surowego, lub sparzyć go - przelać wrzątkiem i potem zimną wodą. Ogórka kiszonego i kiełbasę kroimy w kostkę. Kaszę mieszamy z kiełbasą, ogórkiem i selerem. Dodajemy majonez i musztardę. Doprawiamy pieprzem do smaku. Sałatkę zostawiamy w lodówce na kilka godzin do przegryzienia. Podajemy schłodzoną.