Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna sałatka na każdą okazję i kieszeń
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1322
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1322
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Szpinak umyć i wysuszyć, buraczki pokroić w plastry, ser pokroić w kostkę, cebulę pokroić w piórka, płatki migdałów uprażyć na patelni
Szpinak rozłożyć na półmisku, na to poukładać pokrojone buraczki. Na buraczki rozłożyć ser i pokrojoną cebulę. Wszystko posypać uprażonymi migdałami.
Pomarańczę obrać i podzielić na cząstki.Poukładać na półmisku - wszystko polać sosem i odstawić do lodówki do schłodzenia.
Przygotowanie sosu: wszystkie składniki wymieszać (ilość wg uznania) ,sos ma być słodko - kwaśny.