Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna sałatka jarzynowo-jajeczna, w której korzeń pietruszki zastąpiłam pasternakiem i dodatkowo pojawił się czerwony burak. Mała zmiana ale ciekawy efekt smakowy:)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 507
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1828
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 507
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1828
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 376
Składniki
Marchew, pasternak, seler i ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości, odcedzamy i odstawiamy do wystygnięcia.Buraki możemy upiec w piekarniku lub ugotować z pozostałymi warzywami. Warzywa najlepiej ugotować wieczorem i odstawić do wystudzenia na całą noc. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ostkę. Wystudzone warzywa obieramy i kroimy w kostkę. Do warzyw dodajemy jajka, majonez i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.