Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Bardzo smaczna sałatka, na talerzu wygląda obłędnie, smakuje jeszcze lepiej:)
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 860
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5862
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9691
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 320
Składniki
Najpierw trzeba ugotować buraki(najlepiej obrać ze skórki), tak żeby były miękkie- wg uznania, można też upiec w piekarniku. Ostudzone buraki zaczynam kroić w talarki( staram robić się to w miarę cienko). Rozgrzewam patelnię i prażę na niej słonecznik- zerkam na niego, a w międzyczasie płuczę i rwę sałatę lodową/ rukolę. Ser feta kroję w kostkę lub kruszę po prostu w rękach. Przystępuję do zrobienia sosu. Do miski wlewam trochę ostudzonej przegotowanej wody, dodaję łyżkę miodu, trochę suszonej bazylii, szczyptę soli i pieprzu i kilka kropel soku z cytryny. Rozkładam na talerzu pokrojone buraki w talarki. Polewam je przygotowanym sosem. Przykrywam to sałatą/rukolą. Kładę ser feta i słonecznik polewam sosem. Zazwyczaj robię kolejną warstwę tak samo- warstwy wg uznania.