Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekka, a zarazem pożywna sałatka z serem buratta, awokado, pomidorkami i pesto z rukoli. Pyszne, śmietankowe wnętrze buratty idealnie komponuje się tutaj ze smakiem słodkich pomidorków, kremowym awokado i wyrazistym pesto. Taka sałatka świetnie sprawdzi się jako dodatek do grillowanych mięs :)
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22227
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 88
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 119
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 257
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22227
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 88
Następna wariacja skrzydełek na pikantnie na weekendowy obiad. Bardzo smaczne...
Odsłon: 119
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 257
Składniki
Pesto: Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wszystkie składniki pesto utrzeć w moździerzu lub zblendować.
Sałatka: Burattę odsączyć z zalewy. Pomidorki pokroić na połówki, awokado na plasterki. Awokado skropić sokiem z cytryny. Na talerzu wyłożyć pesto, polać kremem balsamicznym, dodać rukolę, pomidorki, awokado i burettę. Polać oliwą i doprawić do smaku solą i pieprzem.