Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka z chipsami z boczku

Sałatka z chipsami z boczku

Autor:

Przepisów i artykułów: 582 Ocena: 10474

Dodano:

Odsłon: 446

Chrupiąca sałatka z dodatkiem chrupiących chipsów. Wszystko wystarczy delikatnie skropić sosem winegret.

Składniki

  • sałatka roszponka 125 g
  • kolorowa sałata ok. 70 g
  • 4 szalotki
  • 12 rzodkiewsk
  • 6 długich plasterków boczku
  • Sos: 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rzodkiewki nacinamy nożem i moczymy w zimnej wodzie nawet kilka godzin.

    Szalotkę kroimy wzdłuż w cienkie paski, wkładamy do zimnej wody aby jeszcze bardziej z delikatniała.

    Sos. Sól i pieprz ucieramy z sokiem z cytryny, dodajemy oliwę.

    Opłukane i osuszone sałaty wykładamy na talerz, posypujemy kawałkami cebuli, rozkładamy rzodkiewki i kawałki przesmażonego boczku. Całość skrapiamy sosem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń