Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na sałatkę z cukinii na zimę. Sałatka ta idealnie pasuje do dań obiadowych i jako dodatek do grillowanych potraw. Jest ona łatwa w przygotowaniu a do tego niezwykle smaczna.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 161
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 284
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 56
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 161
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 284
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 56
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i szatkujemy. Do poszatkowanej cukinii dodajemy drobno pokrojoną cebulę, startą marchewkę, natkę pietruszki, czosnek drobno pokrojony i sól. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 3 godzinki żeby składniki się przeszły.
Do garnuszka wlewamy wodę, ocet winny, olej i cukier. Doprowadzamy do wrzenia (nie gotujemy) i odstawiamy do ostudzenia. Ostudzoną zalewę wlewamy do poszatkowanej cukinii. Przykrywamy szmatką i odstawiamy tym razem na 1 godzinkę. Przekładamy sałatkę do słoiczków i pasteryzujemy 15 - 20 min. na małym ogniu. Ostrożnie wyciągamy słoiczki z garnka, odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do ostudzenia.