Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty przepis na sałatkę z cukinii na zimę. Sałatka ta idealnie pasuje do dań obiadowych i jako dodatek do grillowanych potraw. Jest ona łatwa w przygotowaniu a do tego niezwykle smaczna.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 64
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 32
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 176
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 800
Składniki
Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i szatkujemy. Do poszatkowanej cukinii dodajemy drobno pokrojoną cebulę, startą marchewkę, natkę pietruszki, czosnek drobno pokrojony i sól. Wszystkie składniki dobrze mieszamy. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 3 godzinki żeby składniki się przeszły.
Do garnuszka wlewamy wodę, ocet winny, olej i cukier. Doprowadzamy do wrzenia (nie gotujemy) i odstawiamy do ostudzenia. Ostudzoną zalewę wlewamy do poszatkowanej cukinii. Przykrywamy szmatką i odstawiamy tym razem na 1 godzinkę. Przekładamy sałatkę do słoiczków i pasteryzujemy 15 - 20 min. na małym ogniu. Ostrożnie wyciągamy słoiczki z garnka, odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do ostudzenia.