Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z cukinii to świetna propozycja na lunch czy pożywną kolację. Szczególnie dodatek ryżu sprawia, że całość jest niezwykle sycąca, ale także delikatna dla kubków smakowych. Żeby jednak nie było nudno, sałatka jest zwieńczona ostro-słoną bryndzą, która nadaje wyrazistości i niezwykłego aromatu. Aż chce się sięgać po kolejny kęs! Danie świetnie sprawdzi na każdej grillowej imprezie. Zamiast podsmażać ją na patelni, spróbuj ją zgrillować, a sałatka zyska całkiem nowego smaku.
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 281
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3860
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6218
Śledzie zawierają kwasy omega 3, są bogatym źródłem witaminy A, D i E, która...
Odsłon: 281
Brukselka smażona w sosie sojowym, lekko karmelizowana, to danie o intensywny...
Odsłon: 3860
Przedstawiam dziś bardzo stary przepis z mojego zeszytu, a są to ciasteczka s...
Odsłon: 6218
Składniki
W dużym garnku zagotuj bulion z wodą. Dodaj ryż i liść laurowy. Gotuj całość na wolnym ogniu, pod przykryciem, przez 18 minut.
Cukinię umyj i pokrój w plasterki o grubości ok. 1 cm. Ułóż je na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Skrop cukinię oliwą z oliwek i posyp solą oraz pieprzem. Piecz w temperaturze 200 st. Celsjusza przez 10-12 minut.
Ryż i cukinię przenieś do dużej miski sałatkowej. Wymieszaj i pozostaw do lekkiego przestygnięcia. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na wierzchu ułóż pokruszoną bryndzę. Sałatkę z cukinii podawaj od razu po przygotowaniu, udekorowaną listkami natki pietruszki.